DIY | Oreo brownie


Hei,

Mi-am petrecut aproape toata ziua pana acum 30 de min. organizandu-mi dulapul, facand curatenie si spaland rufe. Sunt epuizata si ma gandesc ca mi s-a dus tot weekend-ul facand treaba si dormind (eu am liber luni si marti). Si, fie vorba intre noi, daca m-as putea ridica din pat tot as mai avea cate ceva de aranjat (sertarele din noptiera, sertarele cu farduri si inca vreo doua cosuri unde am tot indesat chitibusuri), dar refuz categoric sa ma mai ridic.

Cum tot am fost harnica azi, mi-am permis si un mic rasfat. Si pentru ca Raz (mandrul meu) are probleme cu stomacul de o saptamana incoace, iar in ultima vreme am cam luat-o razna cu pizza, KFC si McDonalds, ne-am propus s-o lasam mai moale cu mancarea cumparata si sa mai gatim si acasa. Usor de zis – stiu ca multe dintre voi ma veti contrazice, dar pentru noi e mai greu de realizat cand lucram amandoi numai in ture de noapte si tot ce ne mai permite programul si oboseala e sa facem cate o supa la plic. Dar ma intind la vorba…

Ideea este ca m-am mobilizat si am facut o prajitura. Nu e nimic complicat, ingredientele le aveam prin casa si totul dureaza 30 de min. – Oreo Brownie!

Oreo Brownie

Reteta:

Ingrediente:
3 oua, 1 cana de zahar, 1 cana de faina, 1 plic de praf de copt, 3-4 linguri de ulei, cacao, esenta de vanilie, 6 Oreos, 1 banana;

Preparare:
Se incalzeste cuptorul (al meu e pe gaz) la foc mic si se muta raftul pe trapta din mijloc.
Se bat ouale impreuna cu zaharul pana cand compozitia se face spuma si zaharul se dizolva. Se adauga faina si praful de copt si se amesteca din nou. Se adauga uleiul. Se amesteca bine si se adauga cacaoua si esenta de vanilie. Se amesteca iarasi. Dupa ce toata compozitia s-a omogenizat se toarna in tava (mie imi place sa pun hartie de copt in tava – nu se murdareste tava si nu se arde prajitura).
Se sparg Oreos in bucati si se taie banana in cubulete. Se presara uniform pe suprafata compozitiei. Nu ii impingeti in interior pentru ca se lasa singuri. Se da la cuptor si se lasa 15-20 de min. Eu nu cronometrez, ci incerc aluatul cu o scobitoare. Impung prajitura in partile cele mai groase si daca scobitoarea iese curata/uscata – e gata. Daca scobitoarea e lipicioasa/umeda – o mai las.

Ustensile:
castron, mixer, lingura, tava, hartie de copt, cana, scobitoare.

Este cea mai usoara prajitura pe care o stiu si de fiecare data cand imi este pofta de ceva dulce apelez la reteta asta. Compozitia merge si pentru briose, chec, blat de tort, etc. In loc de banane, de obicei, folosesc migdale prajite, dar astazi m-am descurcat cu ce am gasit prin bucatarie.

Pofta buna!

Comments
5 Responses to “DIY | Oreo brownie”
  1. Oreo, hmm, ma asteptam si eu la supe, ciorbe sau daca nu este timp, poate salate cu eu mai stiu ce uleiuri de maslin si rosii si castraveti…Garantat nu iti ia mult timp sa faci salate!

    Like

  2. rss2.php says:

    Great itms from you, man. I have bee mindfuhl your syuff
    prior too and you’re simply exttremely magnificent.
    I actuzlly like what yyou haave got right here, certainly
    lioke wuat you’re stating and the way in which bby which you saay
    it. You mke it enoyable andd you continue too cae for to
    sty it sensible. I can’t wait to read far mmore from
    you. Thhis iss really a terrifiuc website.

    Like

  3. Estela says:

    Hi there mates, how is all, aand what youu want tto saay regarding this article, inn
    my vieww itts realy mazing iin support of me.

    Like

  4. Hello there! This article couldn’t be written any better!
    Reading through this article reminds me of my previous roommate!
    He always kept talking about this. I am going to send this
    post to him. Fairly certain he will have a very good read.
    Thank you for sharing!

    Like

  5. LoloableStuff says:

    Cred că o s-o încerc acum, de Paşte 😀 Împreună cu un cheesecake pe care am pus ochii de mult

    Like

Lasa un raspuns